Marjoke Reinink – boetseren

Binnen het Woord- en Beeldatelier vertegenwoordigt Marjoke Reinink de beelden. Sinds zij zich in 2010 als een van de eersten vestigde in De Danne Ateliers, heeft haar werk een grote vlucht genomen. Niet alleen met boetseren heeft zij zich sindsdien verder ontwikkeld, maar ook met name in het geven van workshops.

workshop-marjoke

Voor het maken van beelden gebruikt Marjoke klei en steen. Deze beelden kunnen vervolgens worden gegoten in brons of neolith. Zij laat zich in haar beelden graag inspireren door de natuur (dieren) en mensen.
Soms ook maakt ze een beeld in opdracht.

marjoke1

Door haar gevoel voor details weet Marjoke de essentie van een houding, een oogopslag, een beweging etc. te vertalen naar haar beelden. Deze beelden zijn niet abstract maar gestileerd realistisch, met hier en daar een vleugje humor omringd.
Daarnaast kenmerkt een deel van het werk van Marjoke zich als fantasiebeelden met een cartoonesk karakter.
De beelden van Marjoke zijn in principe allen te koop, waarbij de koper nog verschillende opties heeft ten aanzien van materiaal, kleur e.d.

marjoke-gordeldier        marjoke-Pinguins

Sinds Marjoke de beschikking heeft over een eigen atelierruimte, is zij ook in staat om workshops te geven aan groepen van 6-8 mensen.

Meer van het werk van Marjoke Reinink treft u aan op de volgende websites:
http://www.marjokebeelden.123website.nl
http://www.marjoke.exto.nl

Het Woord- en Beeldatelier wordt gedeeld door Marjoke Reinink en Annet Koops.